SILIKAL: een goede ondergrond voor optimaal voorraadbeheer
Modern voorraadbeheer functioneert het best als de basis goed is. Met andere woorden: als de vloer tegen grote belasting opgewassen is, als hij voldoet aan alle hygiënische eisen en er daarbij ook nog aantrekkelijk uitziet.

Vloeren op reactieharsbasis van SILIKAL hebben zich in vrijwel alle branches en voor vrijwel alle opslagsystemen al bewezen. Ze zijn net zo geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie, ze zijn vloeistofdicht, onderhoudsvriendelijk en worden in zeer korte tijd gelegd.

De vloeren in de opslagruimtes zijn uiterst bestand tegen slijtage. Tenslotte worden hier tonnen vervoerd en dat gaat niet altijd even zachtzinnig. Er breekt wel eens iets, er wordt wel eens iets over de grond gesleept en zwaar materieel rolt altijd via dezelfde paden over de vloer. Wanneer de eerste gaten, blijvende vlekken of schuurplekken verschijnen, moet over een daadwerkelijk robuuste en onderhoudsvriendelijke oplossing worden nagedacht.

Uiterste slijtvastheid en een duurzame stroefheid horen tot de bijzondere eigenschappen van de SILIKAL-coatings. Hiermee worden absoluut vlakke vloeren vervaardigd, die bovendien bestand zijn tegen hoge puntbelastingen; belangrijke voorwaarden om de veilige plaatsing van zware stellingsystemen te garanderen.

In ruimtes waar vloeistoffen, levensmiddelen of chemicaliën worden opgeslagen, steekt de naadloze reactieharscoating met kop en schouder boven vele andere vloerbedekkingen uit. Vocht trekt er niet in; gemorste stoffen – zelfs zouten, olie, logen en zuren – kunnen eenvoudig worden verwijderd. Op de poriënloze oppervlakken krijgen kiemen of bacteriën geen kans een duurzame voedingsbodem te vinden.

Omdat vloeren in magazijnen de “toets der puntbelasting” moeten doorstaan, geeft AVG Vloeren de oplossing aan!

Uitermate slijtvast, antislip en bestand tegen druk van over 100N/mm2.
Probleemloos te herbewerken, bijvoorbeeld bij wijzigingen in gebruik.
Extreem korte uithardingtijd, al na 1 of 2 uur na het aanbrengen.
Uitharding ten dele tot 10°C, bij speciale samenstellingen zelfs tot -25°C.
AVG vloeren en wanden zijn Halal gecertificeerd.
Bestand tegen zuren, loog, vet, olie, zout en andere agressieve stoffen.
Antislip of gladde bovenlagen, alles naar wens van de klant.
Geen werkonderbreking bij sanering.
Effen, scheurvrij, herbewerken, stofvrij, onderhoudsvriendelijk.
Uitermate bestand tegen veroudering en weersbestendig.
Resistent tegen temperatuurschommelingen.